Skip to content Skip to footer

Forum

Please or Register to create posts and topics.

Şansın Səssiz Dili: Mostbet Global İlə Kəşf Etdiyim Yeni Həvəs

Həyatımda heç vaxt qumarı ciddi bir gəlir mənbəyi kimi görməmişəm. Danışım ki, mən Bakıda kiçik bir marketdə menecer işləyirəm. Günlərim səhər saat yeddidə başlayır, axşam yeddidə bitir. Bəzən elə olur ki, bütün günü rəfləri düzürəm, mal qəbul edirəm, müştərilərlə danışıram. Evə gələndə isə beynim elə yorulur ki, heç televizora baxmaq istəmirəm. Elə bu yorğunluq məni bir axşam telefonumda oyunlar axtarmağa vadar etdi. App Store-da gəzərkən rastıma mostbet global çıxdı. Adı mənə tanış gəldi, çünki dostlarım tez-tez onlayn oyunlardan danışırdılar. Amma mən heç vaxt cəsarət edib yükləməmişdim. Həmin axşam isə nəsə məni dartdı. Elə bil beynim ""bir yoxla, nə itirəcəksən?"" dedi.

Yüklədikdən sonra bir neçə gün sadəcə interfeysi araşdırdım. Oyunların rəngarəngliyi, səs effektləri, animasiyalar... Hamısı məni uşaqlıq illərimə aparırdı. Xatırlayıram ki, kiçik olanda mağazaların qarşısındakı oyun avtomatlarına tamaşa edərdim, amma heç vaxt pul qoymazdım. İndi isə telefonumun ekranında həmin həyəcan bir az fərqli formada canlanırdı. İlk dəfə depozit qoyanda çox ehtiyatlı davrandım. Cəmi iyirmi manat. Bu məbləğ mənim üçün ciddi bir itki deyildi, amma yenə də ürəyimdə bir təlatüm vardı. Elə bil uşaqlıqda ilk dəfə velosiped sürəndəki həyəcanı yaşayırdım. mostbet global platformasında qeydiyyatdan keçmək asan oldu, amma əsas məsələ oyuna başlamaq idi.

İlk seçdiyim oyun ""Sweet Bonanza"" oldu. Şirniyyatlar, meyvələr, partlayan bonuslar... Vizual olaraq elə cəlbedici idi ki, sanki ekrandan şəkər iyi gəlirdi. İlk spinlərdə heç nə qazanmadım. Ancaq qəribədir, uduzmaq məni əsəbiləşdirmədi. Əksinə, ""bəs nə vaxt gələcək?"" sualı beynimdə fırlanırdı. Elə bil ki, gözləmə prosesi özü bir növ terapiya idi. Günün yorğunluğu, işin stressi... Hamısı bu kiçik ekranın içinə sığışırdı. Təxminən on beş dəqiqə sonra ekranda üç ""scatter"" simvolu göründü. Ürəyim bir anlıq dayandı. Bonus raundu başladı. On səkkiz yaşımda ilk dəfə kinoteatrda qorxu filmi izləyəndəki hissi xatırladıram – həm qorxu, həm də həyəcan. Elə həmin hiss indi məni bürüdü. Bonus bitəndə balansımda əlli manat artıq vardı. Bu, böyük məbləğ deyildi, amma mənim üçün ilk addım idi. O gecə yatağa girəndə beynim hələ də ekrandakı animasiyaları göstərirdi.

Sonrakı həftələrdə mostbet global mənim üçün sadəcə bir oyun platforması deyil, bir növ axşam rutininə çevrildi. İşdən gələndən sonra çayımı qoyurdum, telefonumu əlimə götürürdüm və on-on beş dəqiqə oynayırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma əsas məsələ qazanc deyildi. Mənə elə gəlirdi ki, bu kiçik sessiyalar beynimi boşaldır, günün yükünü üzərimdən atırdı. Bir dəfə ""Gates of Olympus"" oyununu sınadım. Zevsin ildırımları, qızıl qapılar, multiplikatorlar... Hər spin bir kiçik hekayə kimi idi. Elə bir axşam ki, işdə müştərilərlə problem yaşamışdım, stressdən başım ağrıyırdı. Oyunu açdım və təxminən iyirmi manat uduzdum. Amma qəribədir, bu itki məni əsəbiləşdirmədi. Əksinə, ""yaxşı, bu gün belə oldu, sabah yenə yoxlayaram"" deyib telefonu kənara qoydum. Elə bil ki, oyun mənə ""hər şey nəzarət altındadır"" mesajını verirdi.

Bir neçə ay ərzində müxtəlif oyunları sınadım. ""Book of Ra"" klassik atmosferi ilə məni Misirə aparırdı. ""Starburst"" isə sadəliyi və parlaq rəngləri ilə diqqətimi çəkirdi. Hər oyunun öz ritmi, öz gözləmə anı vardı. Bəzən elə olurdu ki, saatlarla heç nə qazanmırdım, amma bir spin hər şeyi dəyişirdi. Bu, mənə həyatın özünü xatırladırdı – bəzən uzun müddət gözləyirsən, sonra bir an hər şey dəyişir. Dostlarımdan biri məndən soruşdu ki, ""sən niyə bu qədər vaxt oyuna sərf edirsən?"" Cavabım sadə idi: ""Çünki bu, mənim üçün bir növ meditasiyadır."" Doğrudan da, oyun zamanı beynim yalnız ekrandakı simvollara fokuslanırdı. İş, borclar, gələcək planlar... Hamısı arxa plana keçirdi. Bu, mənim üçün bir növ ""beyin tətili"" idi.

Yay aylarında bir həftəlik məzuniyyət götürdüm. Lənkərana, nənəmin yanına getdim. Orada internet zəif idi, amma telefonumda mostbet global tətbiqi var idi. Axşamlar həyətdə oturub, ulduzlara baxa-baxa oynayırdım. Bir gecə ""Big Bass Bonanza"" oyununu açdım. Balıqçılıq teması mənə uşaqlıqda babamla balıq tutmağa getdiyim günləri xatırlatdı. O gecə təxminən yüz manat uddum. Bu, mənim üçün böyük bir məbləğ idi, çünki Lənkəranda xərclər az idi və bu pul mənim bütün həftəlik xərcimi qarşılayırdı. Səhər nənəmə təzə meyvə aldım, özümə isə kiçik bir suveniri. Bu, sadəcə pul deyildi – bu, bir xatirə idi.

Payız gələndə işə qayıtdım. Günlər yenidən eyni ritmdə axırdı. Amma indi mənim bir ""kiçik sirrim"" vardı. Axşamlar işdən gələndə telefonumu açıb on-on beş dəqiqə oynayırdım. Bəzən heç nə qazanmırdım, bəzən kiçik məbləğlər. Amma əsas məsələ qazanc deyildi. Mən bu prosesdə özüm üçün bir neçə şey kəşf etdim. Birincisi, səbir. Oyun mənə öyrətdi ki, hər şey dərhal olmur. Gözləmək, gözləmək və yenidən gözləmək... İkincisi, nəzarət. Özümə limit qoymağı öyrəndim. Ayda müəyyən məbləğdən çox xərcləmirdim. Bu, mənə maliyyə intizamı aşıladı. Üçüncüsü, qəbul. Uduzanda əsəbiləşməməyi, qazananda isə özümü itirməməyi öyrəndim.

Bir dəfə iş yoldaşım məndən soruşdu ki, ""səncə bu oyunlar ədalətlidir?"" Cavab verdim ki, ""bilmirəm, amma mənim üçün əsas əyləncədir."" Doğrudan da, mən heç vaxt böyük uduşlar arxasınca qaçmamışam. Mənim üçün əsas məsələ prosesin özü idi. Ekrandakı animasiyalar, səs effektləri, gözləmə anı... Hamısı bir növ kiçik bir teatr tamaşası kimi idi. Və mən bu tamaşanın tamaşaçısı idim. Bəzən aktyorlar yaxşı oynayırdı, bəzən pis. Amma tamaşa davam edirdi.

Bu yaxınlarda bir dostum məndən soruşdu ki, ""mostbet global nədir?"" Ona izah etdim ki, bu, sadəcə bir onlayn platformadır, amma mənim üçün daha çox şeydir. Bu, günün sonunda beynimi boşaltmaq üçün bir vasitədir. Bir növ ""rəqəmsal çay fasiləsi"". Dostum güldü və dedi ki, ""sən filosofluq edirsən."" Bəlkə də haqlıdır. Amma mən inanıram ki, hər şeyin arxasında bir məna axtarmaq lazımdır. Qumar belə.

Bu günlərdə də oynayıram. Amma indi daha şüurlu yanaşıram. Ayda bir dəfə özümə kiçik bir büdcə ayırıram. Əgər udsam, sevinirəm. Uduzsam, ""bu, əyləncənin qiymətidir"" deyib keçirəm. Əsas məsələ odur ki, bu proses mənə həyatın özünü xatırladır – gözləmək, ümid etmək, qəbul etmək. Bəzən udursan, bəzən uduzursan. Amma hər halda, növbəti gün gəlir və sən yenidən başlayırsan.

Yekunda demək istəyirəm ki, hər kəsin öz ""oyunu"" var. Kimisi idmanla, kimisi kitabla, kimisi musiqilə. Mənim üçün bu, onlayn oyunlardır. Və mən bu seçimimdən razıyam. Çünki bu, mənə həm əyləncə, həm də kiçik bir dərs verdi. Əsas olan odur ki, hər şeyi nəzarət altında saxlayasan və hər zaman ""bu, sadəcə bir oyundur"" deyə biləsən. Çünki həyatın özü ən böyük oyundur və biz hamımız onun içindəyik.